Ulkomaisen työvoiman maahantulo ja paluu kotimaahan

Tällä sivulla: 

 1. Varaamisohjeet tilauslennoista; ei lentoja tiedossa (10.9.), ei riittävästi varauksia
 2. Linkki karanteeni-ilmoitukseen (ulkomailta tulevat työntekijät): Tee karanteeni-ilmoitus tästä  


Tietoa ulkomaisen kausityöntekijän terveydenhuollosta >>

Tietoa koronasta ja kausityöstä työntekijöille ja myös työnantajille, esim. elintarviketyön huoneentaulut eri kielillä >>  

*UUTTA* Liha- ja maitotuotteiden tuontirajoitukset Suomeen - huomioitavaa ja jaettavaa materiaalia ulkomaisille työntekijöille afrikkalaisen sikaruton torjunnasta

Olethan huomioinut myös Työterveyslaitoksen ohjeistuksen, mm. miten huomioida turvallisuus yhteismajoituksessa. 

Ohjeet lentojen varaamiseen

Tietoa tilauslennoista Ukrainaan (päivitetty 10.9.)

Paluulennot: 

Ei varattavissa, ei riittävästi kysyntää syyskuun lennolle. 

Varauslinkki: PAINA TÄSTÄ 

Varausohjeet: Klikkaa esiin ohjeet varausjärjestelmän käyttöön (ennen varauksen teon aloittamista)

Mikäli yksittäiselle lennolle ei tule tarpeeksi matkustajia, voidaan lento siirtää seuraavaan ajankohtaan tai perua. Nopeat varaukset mahdollistavat meille myös uusien lentojen hankkimisen vastaamaan tulevia tarpeita.

Kovan kysynnän ja tiukan aikataulun vuoksi lentopäivien vaihdot eivät ole varauksen jälkeen mahdollisia.

Varaus on välittömästi sitova ja peruutuskulut on 100 % mikäli asiakas peruuttaa lennon ja lento toteutetaan alkuperäisenä lentopäivänä. Jos tilauslento kokonaisuudessaan siirretään toiseen päivään ja siirto ei sovi asiakkaalle on peruutuskulu 75 €/ matkustaja.

Ongelmatilanteessa voit soittaa Kon-Tiki Tours 045 124 2002.
Ma - pe klo 9.00 - 17.00
ilmoittautumiset@kontiki.fi

Ohjeet varaukseen:

 1. Valitse 1-8 aikuista varattavaksi lennolle (näet hinnan per matkustaja sekä kokonaishinnan)
 2. Kirjoita maksajan/matkustajan tiedot -kohtaan:
  - ensimmäisen MATKUSTAJAN nimi, puhelin, maa, kansalaisuus, syntymäaika ja passitiedot
  - mutta OMAT maksajan osoite- ja sähköpostiosoite -tietosi
 3. Lisää loput matkustajat pyydettyineen tietoineen
 4. Maksusivulla, lisää ”Vapaa viesti varaukselle” tilasi nimi uudestaan ja maksa haluamallasi maksutavalla
 5. Antamaasi sähköpostiin lähettyy varausvahvistus, osanottajatodistus ja kohdekuvaus = matkan ehdot -> nämä ovat matkaliput, erillisiä lippuja ei lähetetä.
 6. lähetä kaikki liitteet lennolle tulevalle henkilölle ohjeineen

 Lähetämme lentokohtaisesti tarkemmin tietoja. 

On välttämätöntä, että kaikki kausityövoimaa saavat yritykset noudattavat seuraavia mm ohjeita ja huolehtivat koronaviruksen torjunnasta kaikin keinoin:

 Karanteeni

 • Noudattakaa hallinnon antamia karanteeniohjeita ja muita toimintaohjeita
 • Käykää mielellään ilmoittamassa työntekijät karanteenin omavalvontaan.

 
Toimintalentokentällä ja kuljetukset lentokentältä

 • Lentokentällä toimitaan viranomaisten ohjeiden mukaan. Varmistakaa, että Ukrainasta tulijat tiedostavat poikkeustilanteen.
 • Kuljetukset eteenpäin ovat työnantajan vastuulla ja heidän kustannuksellaan. Maahantulijat eivät saa olla ilman vastaanottajaa, eli jonkun on oltava kentällä vastassa tulijoita. Se hoidatteko omalla autolla, taksilla tai kimppakyytinä jää teidän harkittavaksi.
 • Vastaanottajan ei tarvitse olla työnantaja henkilökohtaisesti, mutta tällöin hänen on oltava henkilö, jonka työnantaja on itse valtuuttanut. Valtuutuksen tulee sisältää oikeus allekirjoittaa työnantajan sitoumus työntekijän kuljetuksesta karanteeniin myös siinä tapauksessa, että tulijalla havaitaan koronaoireita. Tulija ei voi itse ottaa omaa taksia, vuokra-autoa tai mennä tietenkään julkisiin.
 • Helsinki-Vantaalla kaikki tulleet ohjataan terveystarkastuksen jälkeen erilliseen lentoaseman karanteenitilaan odottamaan noutajaa työnantajan järjestämään karanteeniin. Täältä tilasta hakija noutaa työntekijän. 

Ongelmatilanteessa, voit soittaa Kon-Tiki Tours 045 124 2002. 

****

Maahantulosta (tilauslentoja ei enää järjestetä Ukrainasta Suomeen): 15.6. saimme Rajalta alla olevan ohjeen, joka mahdollistaa maahan pääsyn ennen kausityötodistuksen saamista. Linjaus koskee nyt pääosin Ukrainaa, koska monista muista maista ei valitettavasti pääse lähtemään. Esimerkiksi Venäjän ja Thaimaan varaan ei kannata tänä kautena laskea.  

Suosittelemme käyttämään tilauslentojamme, jotta voimme sujuvoittaa maahanpääsyä jo etukäteen toimittamalla kausityöntekijöiden tiedot Rajalle. Nämä tilauslennot on rakennettu yhdessä hallinnon kanssa vastaamaan Teidän tarpeeseenne. Lennoissa on kiinnitetty erityistä huomiota tautiturvalliseen maahantuloon ja karanteeneihin. Koronatilanne voi muuttua nopeasti ja turvallinen matka lähtömaasta karateenin kautta töihin on tässä tilanteessa erittäin tärkeää. 

Rajavartioston ohje tarkemmin:

 • Kolmannen maan kansalaisilta vaaditaan kausityötodistus (viisumivapaa) tai kausityöviisumi (viisumivelvollinen). Jos kausityöntekijä tulee viisumivapauden perusteella enintään 90 päiväksi, kausityötodistusta koskevan hakemuksen voi tehdä ennen maahan saapumista tai jättää sen vasta maahan saapumisen jälkeen. Jos kausityöntekijä tarvitsee kausityöviisumin, on sitä haettava ennen Suomeen saapumista jättämällä hakemus Suomen edustustoon.
 • Viisumivapaasti enintään 90 päiväksi saapuva kausityöntekijä voi saapua maahan joustavasti. Jos viisumivapaa kausityöntekijä saapuu Suomeen jo ennen työsuhteen alkamista ja on hakenut kausityötodistusta ennen maahan saapumista, mutta ei ole saanut vielä kausityötodistusta, maahantulo sallitaan ja rajatarkastuksessa otetaan huomioon työsopimus ja selvitys kausityötodistuspyynnöstä. Jos viisumivapaa kausityöntekijä saapuu maahan ja hakee kausityötodistusta vasta maahantulon jälkeen, maahantulo sallitaan ja rajatarkastuksessa otetaan huomioon työsopimus.
 • Yli 90 päivän kausityötä varten saapuvan henkilön on haettava kausityöoleskelulupa. Oleskeluluvalla maahan saapuvien on esitettävä rajatarkastuksessa oleskelulupakortti. Ensimmäistä yli 90 päivän kausityöhön tarvittavaa kausityöoleskelulupaa on haettava ulkomailla ennen maahan saapumista. Oleskelulupakortit ovat saatavissa Kiovassa suurlähetystöstä ja se tarvitaan maahanpääsyyn (oleskeluluvan kohdalla) eli pelkkä myönteinen päätös ei riitä.

Kausityöntekijöiden osalta, jotka ovat kolmansien maiden kansalaisia, vaaditaan edelleen työnantajan perustelulomake maahantulon välttämättömyydestä. 

Yhteystiedot

Varausohjeet

Kon-Tiki Tours 045 124 2002
Ma - pe klo 9.00 - 17.00
ilmoittautumiset@kontiki.fi 

Lisätietoja lennoista, karanteenista: 

TOP