Tukea työllistämiseen: Palkkatuki, RekryKoulutus, työkokeilu, työolosuhteiden järjestelytuki..

Työnantaja tai sellaiseksi ryhtymistä harkitseva - sinua palvellaan monin eri tavoin

Me Töitä Suomesta -palvelussa autamme Sinua löytämään työntekijöitä. Palkkaamisen tueksi on monenlaisia erilaisia palveluita. Tässä yleiskatsaus - autamme Sinua tarvittaessa näiden keinojen hyödyntämisessä. Ne ovat monesti myös yhdistettävissä omiin palveluihimme. 

Hyödynnä TE-palveluita työntekijän palkkaamisessa (klikkaamalla lihavoituja tekstejä saat lisätietoja TE-palveluiden sivulta):

Palkkatuki TE-toimisto voi myöntää työnantajalle palkkatukea työttömän työnhakijan palkkakustannuksiin. Tarkista täältä, ketkä voivat aada palkkatukea ja millaisia rajoituksia palkkatuen saamiseksi on.

Työkokeilu Tiedätkö mikä on työkokeilu? Tarjoa työkokeilumahdollisuus alasta kiinnostuneelle työnhakijalle - voit auttaa nuorten ammatinvalinnassa tai työnhakijaa palaamaan tauon jälkeen työelämään. Näin voit auttaa ja innostaa uusia tekijöitä alalle ja löytää myöhemmin itsellesi oivan työntekijän. Työkokeilun aikana työnhakija tutustuu ammattiin ja työympäristöön. Työkokeilu ei ole työsuhde eikä sen aikana makseta palkkaa. Työntekijän palkkaamiseen voit saada palkkatukea

Koulutus työhön oppisopimuksella Oppisopimuskoulutuksessa saat työntekijän, joka suorittaa samalla ammatillista tutkintoa tai sen osia. 

Rekrytointikoulutus RekryKoulutus on hyvä vaihtoehto, jos et löydä työnantajana ammattitaitoisia työntekijöitä eikä alan osaajia valmistu lähiaikoina. RekryKoulutuksen voi toteuttaa yhteistyössä myös muiden saman alan työnantajien kanssa. Työnantaja(t) ja työ- ja elinkeinohallinto rahoittavat RekryKoulutuksen yhdessä.  

Osatyökykyisen palkkaamisen tueksi työnantaja voi saada työolosuhteiden järjestelytukea. Työnantajana voit saada tätä tukea, jos työhön palkattava tai työssä jo olevan henkilön vamma tai sairaus edellyttää 

  • uusia työvälineitä tai kalusteita
  • muutostöitä työpaikalla
  • apua työssä toiselta työntekijältä 

Entä mitä jos itse tarvitset tukea - maatalousyrittäjästä työnhakijaksi

Mikä katsotaan pää- tai sivutoimiseksi yrittäjyydeksi? Millä ehdoin voi saada työttömyysturvaa? Entä miten hakeudutaan työnhakijaksi ja mitä palvelua TE-toimistot tarjoavat työnhakijalle?

Katso tallenne, jossa TE-toimiston asiantuntijat kertovat aiheesta.  

Lisätietoa kirjallisessa muodossa: Yrittäjän ja maatalousyrittäjän työttömyysturvaoikeuden edellytykset

TOP