Tukea työllistämiseen ja rekrytointiin

Me Töitä Suomesta -palvelussa autamme Sinua löytämään työntekijöitä ja onnistumaan työnantajana toimimisessa. Rekrytoinnin ja palkkaamisen tueksi on olemassa erilaisia palveluita.

Lisää Töitä Suomesta Oy:n palveluista >> ja alla lisätietoja työttömien työnhakijoiden palkkaamista tukevista TE- ja työllisyyspalveluista sekä omasta asemastasi mahdollisena työnhakijana, henkilöstövuokrauksesta ja kevytyrittäjien palkkaamisesta tapana joustavoittaa työvoimatarpeitasi. Töitä Suomesta Oy:ssä voimme esimerkiksi hoitaa rekrytoinnin eri vaiheet tai koko rekrytoinnin puolestasi. TE-palvelut voivat olla yhdistettävissä tarjoamiimme palveluihin (kuten esimerkiksi työntekijän palkkatuki, RekryKoulutus). 

Jos olet kiinnostunut palkkaamaan tai tarjoamaan harjoittelupaikan Euroopan maista tulevalla työntekijälle, Sinua auttaa EURES-palvelut.  Töitä Suomesta Oy voi olla yhteystaho myös EU-rekrytoinnissa (eli hoidamme rekrytoinnin puolestasi). 

Joustavuutta ja apua rekrytointiin:

Henkilöstövuokraus ja kevytyrittäjyys

Henkilöstövuokraus on yksi vaihtoehto hankkia työvoimaa. Sitä käytetään yleensä esimerkiksi yllättävien kiireellisten työntekijätarpeiden, lomasijaisuuksien tai vaikka kasvavien yritysten työntekijöiden hankkimiseen, sillä henkilöstövuokrauksen kautta on mahdollista saada avuksi työvoimaa tarpeen mukaan. Myös uudelle yritykselle henkilöstövuokraus on hyvä mahdollisuus, sillä henkilöstövuokrauksen avulla voi pienentää uuden työntekijän palkkaamiseen liittyviä riskitekijöitä. Hyvän tekijän voi lopulta palkata pysyvästi omille palkkalistoille tilanteen salliessa.

Henkilöstövuokrausyritykset tekevät alussa kartoituksen tarpeistasi, jotta he osaavat rekrytoida oikeanlaiset tekijät. Yrittäjä tekee sopimuksen henkilöstövuokrausyrityksen kanssa, jossa sovitaan mm henkilöstövuokrausyrityksen korvaus, työntekijöiden majoitus ja ruokailupuitteet, työvaateasiat sekä muut sopimuspoliittiset asiat. Työntekijät ovat työsuhteessa henkilöstövuokrausyritykseen, joka hoitaa kaiken palkanmaksun sekä muut lakisääteiset työnantajavelvoitteet. Suosittelemme käyttämään Henkilöstöpalveluyritysten liittoon kuuluvia yrityksiä, jotka löytyvät HPL:n verkkosivuilta. 

 

Kevytyrittäjyys on helppo ja joustava tapa työllistää ja työllistyä. Kevytyrittäjät eli laskutusyrittäjät yrittäjästatuksella toimivia henkilöitä, jotka laskuttavat työpanoksestaan. Yrityksen työllistäessä kevytyrittäjän, saavat molemmat tahot hyödyn, sillä välilliset työnantajakulut jäävät pois. Kevytyrittäjä maksaa itse omat vakuutus- ja eläkemaksut, jolloin maatilalle jää maksettavaksi vain työn osuus. Kevytyrittäjyyspalvelut tarjoavat kevytyrittäjille alustan, jossa toimia ja laskuttaa ja maatilayrittäjille poolin, josta löytää oikeanlaiset tekijät. Jos samasta palvelusta työllistää useamman tekijän, on osalla mahdollisuus yhteen koontilaskuun, mikä vähentää työtä vastaanottavan yrittäjän hallintotyötä.

 

Henkilöstövuokraus

Kevytyrittäjyys - yhteistyökumppanimme FREE.fi

TOP