Haluamme auttaa maaseudun työnantajia ja työntekijöitä
löytämään toisensa tuoden siten lisää elinvoimaisuutta koko Suomeen.

Olemassaolomme tarkoitus on vaikuttaa myönteisesti maaseudun työnantajien ja työntekijöiden arkeen ja näin myös laajemmin koko maaseudun elinvoimaisuuteen. 

Olemme helposti lähestyttävä ja luotettava kumppani, jonka avulla työ ja tekijä löytävät toisensa. Osaava henkilöstö on kriittinen osa organisaatioiden menestystä ja tarjoamme ammattitaitoamme ja rekrytointiosaamista tämän tärkeän menestystekijän varmistamiseksi.

Tavoitteidemme saavuttamisessa meitä auttaa ymmärryksemme ja kokemuksemme maaseudusta toimintaympäristönä. Vahvat suhteet maaseudun sidosryhmiin ovat myös avainasemassa toiminnassamme.

Oli kyse sitten järjestön toiminnanjohtajasta tai teollisuuden tuotannontyöntekijästä, me autamme. Käytössämme ovat nykyaikaiset ja modernit digitaaliset ratkaisut, joiden hyödyt haluamme jakaa asiakkaidemme kanssa.

Meiltä löytyy osaaminen myös kansainvälisistä rekrytoinneista ja kielitaitoinen henkilöstämme auttaa kielimuurien selättämisessä. Meiltä saat palvelua suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.

Mitä kaikkea rekrytointi voikaan pitää sisällään?

Osaava henkilöstö on kriittinen osa organisaatioiden menestystä. Huolellisesti hoidetulla rekrytoinnilla varmistetaan, että avoimeen tehtävään valitaan paras mahdollinen henkilö.

 

ALOITUS

Kaikki lähtee siitä, että työ on tekijäänsä vailla. Kun olemme päässeet sopimukseen yhteistyön aloittamisesta, on aika laittaa kädet saveen!

SUUNNITTELU

Ensimmäiseksi selkeytetään ajatus, mitä olemme etsimässä. Kaikille rekrytointiin osallistuvilla tulee olla tiedossa millaista osaamista, kokemusta, koulutustaustaa ja persoonaa ollaan etsimässä. Jouhevan etenemisen vuoksi asetetaan aikataulu, jolla , varmistetaan toiminnan sujuvuus.

VERKKOJEN HEITTÄMINEN VESILLE

Työpaikkailmoitus julkaistaan sovituissa hakukanavissa ja työhakemukset tallentuvat järjestelmäämme. Hakemuslomake rakennetaan täysin asiakkaan toiveiden mukaisesti. Yksinkertaisimmillaan hakijoilta voi pyytää yhteystietojen lisäksi hakemuskirjeen ja ansioluettelon, mutta hakemuslomakkeeseen voidaan lisätä erilaisia monivalinta- ja/tai avoimia kysymyksiä. Lomakkeelle voidaan hakijalta pyytää myös videoesittely.

HAKIJOIDEN LÄPIKÄYNTI

Hakemukset käydään läpi ja päätetään jatkoon menevät. Karsiutuneille ilmoitetaan asiasta ja kiitetään kiinnostuksesta avointa tehtävää kohtaan. Hakijaviestintää hoidetaan automaattisesti järjestelmän kautta ja jokaiselle hakijalle lähetetään mm. asiakkaan toiveiden mukaisesti räätälöidyt kiitosviestit hakemuksista. Palveluna on mahdollisuus hankkia myös vastaaminen hakijoiden tiedusteluihin.

HAKIJOIDEN VALINTAMENETELMÄT

Nauhoitettujen videovastausten pyytämisen hakijoilta on tehokas tapa, sillä videohaastattelupyyntöjä voi laittaa useammalle hakijalle kuin mitä olisi mahdollista suorittaa henkilökohtaisina haastatteluina. Työnäytteen avulla voi päästä näkemään hakijoiden tapaa työskennellä aitojen työelämän tilanteiden kautta. Työnäyte voi olla esimerkiksi ryhmätyötilanne, esityksen valmistelu ja pitäminen tai kirjallinen tuotos. Työhaastattelussa sekä työnhakija, että uutta työntekijää etsivä asiakkaamme pääsevät selvättämään, löytyykö yhteinen sävel. Yhteistyökumppaniemme kautta saamme järjestettyä myös organisaatiopsykologin suorittaman soveltuvuusarvioinnin.

PÄÄTÖKSENTEKO

Asiakas tekee lopullisen päätöksen valinnoista. Palveluumme kuuluu myös hakijatyytyväisyyden mittaaminen rekrytointijärjestelmästämme lähetetyn kyselyn avulla. Näin saamme tärkeää tietoa siitä, mitä mieltä hakijat olivat rekrytointiprosessista.

HINNOITTELU

Palveluiden hinta koostuu aina valitusta kokonaisuudesta ja annamme tarjouksen saamiemme tietojen pohjalta.

YHTEYDENOTTO

Lisätietoja palveluista saa Riikalta numerosta 050 354 5028 tai sähköpostitse oositteesta riikka.koskinen@toitasuomesta.fi.

TOP