Ohjeita - Advice - Anvisning

Elintarviketurvallisuuden huoneentaulut - Act Safely in Food Work

Klikkaa linkkiä alla, huoneentaulu avautuu uuteen ikkunaan ja voit printata niitä työpaikan tiloihin.
 

Karanteeni - Quarantine

Maa- ja metsätalousministeriön ohje alkutuotannon kausityöntekijöiden karanteenissa oloa varten.

THL:n ohjeistus

Quarantine recommendations in English 

Lataa majoitustiloihin tulostettavat karanteeniohjeistukset suomeksi tästä ja venäjäksi tästä (Quarantine advice in Russian)

  • Karanteenilla estetään tartuntoja mahdolliselta oireettomalta tartunnan kantajalta muihin henkilöihin. Siksi kontaktit karanteenin ulkopuolisiin on ehdottomasti kielletty.
  • Työntekijät on ohjeistettava karanteenikäytäntöihin ja työnantajan on valvottava, että ohjeita noudatetaan. 
  • Työntekijät, jotka ovat saapuneet tilalle matkustaen yhdessä, voivat majoittua yhteisiin tiloihin. Samaan aikaan saapunut työntekijäporukka muodostaa oman karanteeniyksikön. Eri aikaan saapuneet henkilöt eivät saa olla kontaktissa keskenään karanteeniaikana. Jos eri aikoihin saapuneet henkilöt ovat kontaktissa keskenään, karanteeniaika määräytyy viimeisimmäksi saapuneen mukaan! Tämä koskee myös tilan isäntäväkeä, muita työntekijöitä ja kaikkia, jotka ovat kontaktissa karanteenissa olevien henkilöiden kanssa. 
  • Jos työntekijällä epäillään karanteeniaikana tai sen jälkeen oireiden perusteella koronavirustartuntaa, toimitaan aivan vastaavalla tavalla kuin kotimaisten työntekijöiden tai yrittäjien itsensä osalta. Tartuntatautilain mukaan myös ulkomaiset työntekijät saavat Suomessa asianmukaisen hoidon koronatartunnassa. 

  • Työntekijöiden ilmoittaminen karanteenin omavalvontaan: https://www.lyyti.fi/reg/Ilmoitus_karanteenin_omavalvonnasta_481

Sikarutto - Restrictions on importing of food

Liha- ja maitotuotteiden tuontirajoitukset Suomeen - huomioitavaa ja jaettavaa materiaalia ulkomaisille työntekijöille afrikkalaisen sikaruton torjunnasta (linkki).

Begräsnningar i privat import av livsmedel av animaliskt ursprung, läs mera! 

Foods of animal origin MAY NOT be freely imported to Finland from outside the EU! Read more

Свободный ввоз в Финляндию пищевых продуктов животного происхождения из-за пределов Европейского союза ЗАПРЕЩЁН! >>

TOP