MY-kausi -hanke: Tietoa, työkaluja, neuvontaa ja ohjausta kausityövoima-asioissa

Ajankohtaista

Viimeisimmät maahantulo-ohjeistukset ja rajoitukset Rajavartioston sivuilla

Valtioneuvoston tekemä uusin päätös tulee voimaan 20.12. ja on voimassa 16.1.2022 asti. Se koskee kolmansista maista saapuvien negatiivista koronatestiä, vaikka saapuvalla henkilöllä olisi hyväksytty rokotussarja. Vaatimus testituloksesta ei koske Suomen kansalaisia tai Suomeen palaavia Suomessa pysyvästi asuvia. Vaatimus ei myöskään koske välttämättömällä syyllä maahan saapuvia.
 
Kannattaa tarkistaa viimeisin tieto aina Rajavartioston sivulta.
 
Esimerkiksi Ukrainasta voi saapua Suomeen välttämättömällä syyllä edelleen (esim. oleskelulupa Suomeen, huoltovarmuuden kannalta välttämätön työ, kausityötekijä kasvukaudella 2021), huomioiden tartuntatautilain mukaiset vaatimukset todistusten esittämisestä ja AVI:n tekemät päätökset pakollisista terveystarkastuksista.

Valmistaudu ja varaudu kauteen 2022

Hankkeessa on mm. koottu ja laadittu ohjeita työluvan ja hoito-oikeuden hakemisen avuksi. Viimeisimpänä työntekijälle kuvallinen ohje venäjäksi kausityötodistuksen hakuun Enter Finlandissa. Lisäksi esimerkiksi: 

Jaa linkkejä ja vinkkejä työntekijöille valmistautuessanne kauteen 2022. Nämä kaikki ja tietoa kausityöstä on koottu mm. työntekijöille suunnatulle venäjänkieliselle sivullemme, voit vaikka jakaa vain tämän linkin: https://www.toitasuomesta.fi/season-work-rus/   

Webinaarit ja työpajat 2022

Työnantajien webinaarit jatkuvat tammikuussa. Webinaareissa käsitellään ajankohtaisia rekrytointiin ja työnantajuuteen liittyviä teemoja. Lisäksi omaa rekrymarkkinointiaan (esimerkiksi työpaikkailmoitus, kausityöalustan käyttöönotto) on mahdollista hioa työpajoissa. 
 
Sisällöntuotantotyöpaja 13.1.2022 klo 14 alkaen 
Työnantajien webinaari IV 21.1.2022 klo 14-15 
 

Työnantajalle

Seuraa meitä somessa ja liity ryhmiin!

Töitä Suomesta Oy:n ja MY-kausi -hankkeen oma Facebook-sivu - tykkää ja seuraa meitä, ja Instagramissa @toita_suomesta

Kausityöntekijöitä työllistävien työnantajien oma, suljettu Facebook-ryhmä - liity mukaan tästä ja kausityönhakijoiden ja -tekijöiden oma, suljettu Facebook-ryhmä - liity mukaan tästä!

Hanke lyhyesti

MTK:n ja Töitä Suomesta Oy:n Maaseudun Yritysten kausityövoiman hankintaedellytysten parantaminen -hanke 2021-22

Hankkeen päätavoitteena on parantaa maaseudun yritysten edellytyksiä rekrytoida työvoimaa ja parantaa työvoiman saantimahdollisuuksia monipuolisesti, myös pidemmällä tähtäimellä. Tavoitteena on tarjota yrityksille tietoa ja työkaluja työnantajamielikuvan kehittämiseen. Kausityöalustallamme tilat ja kausityöpaikat voidaan tuoda työntekijöiden löydettäväksi ja haettaviksi suoraan tiloilta - tulee työnhakija/-tekijä mistä tahansa. 

Olemme koonneet ja kokoamme sivuillemme kausityötä koskevia asioita ja linkkejä eri tahoihin, jotta työnantaja ja työntekijä löytäisivät etsimänsä mahdollisimman helposti - aina rekrytoinnista maahantuloon ja/tai tilalle majoittumiseen, perehdyttämiseen ja työntekoon, terveydenhuoltoon ja muihin käytännön asioihin. Edistämme rekrytointeja eri maista, mukaan lukien Suomesta.

Hyvä työnantajuus ja reilu "kausityön kaari" aina työnhausta työpaikalle ja kotiinpaluuseen asti varmistavat työvoiman saatavuuden jatkossakin. Kerromme eri kielillä kausitöistä ja niihin valmistautumisesta, työnhausta ja työskentelystä Suomessa sekä tarjoamme opastusta ja materiaalia esimerkiksi rekrytoinnin ja työnantajuuden tueksi. Olemme mukana EU:n #Rights4AllSeasons-kampanjassa, joka muistuttaa kausityöntekijöiden oikeuksista.

#Rights4AllSeasons #töitäsuomesta #kausitöitä #seasonwork #maalaistuminen 

Tilaa uutiskirje

Tilaa kausityövoimauutiskirjeemme työnantajille lähettämällä sähköpostiosoitteesi postituslistalle: info@toitasuomesta.fi

Työntekijöiden uutiskirje ilmestyy ensimmäisen kerran joulukuussa 2021. Se julkaistaan kolmikielisenä (venäjä, suomi, englanti).  

Kiinnostaako
yhteistyö?

Teemme yhteistyötä eri tahojen kanssa kuten esimerkiksi TE-palvelut, muut hankkeet ja viranomaiset sekä kevytyrittäjyysalusta FREE. Tavoitteenamme on myös koota sivustolle eri tahojen tarjoamaa tietoa ja yhteystietoja työnantajille ja -tekijöille. Jos haluat kuulla lisää tai teemme jo yhteisiä ja/tai toisiamme tukevia asioita, ole yhteydessä ja jutellaan!  

Projektipäällikkö Kati Kuula
puh. 045 112 9173, sähköposti: kati.kuula@mtk.fi

Hankkeen toteuttajat

Hankkeen rahoittajat

TOP