MTK:n ja Töitä Suomesta Oy:n Maaseudun Yritysten kausityövoiman hankintaedellytysten parantaminen -hanke 2021-22

Tietoa, työkaluja, neuvontaa ja ohjausta kausityöasioissa

  • Markkinoi tilaasi tekemällä tilakortti kausityöalustallemme ja ilmoita kausityöpaikkoja hakuun  >>
  • Jos etsit kausityöpaikkaa, kirjaudu alustallemme ja etsi kausitöitä tarjoavia tiloja >>
  • Lisätietoa mm. rekrytoinnista Suomesta ja ulkomailta, perehdyttämisestä ja perehtymisestä kausitöihin 👇

Hankkeen päätavoitteena on parantaa maaseudun yritysten edellytyksiä rekrytoida työvoimaa ja parantaa työvoiman saantimahdollisuuksia monipuolisesti, myös pidemmällä tähtäimellä. Tavoitteena on tarjota yrityksille tietoa ja työkaluja työnantajamielikuvan kehittämiseen. Kausityöalustallamme tilat ja kausityöpaikat voidaan tuoda työntekijöiden löydettäväksi ja haettaviksi suoraan tiloilta - tulee työnhakija/-tekijä mistä tahansa. 

Olemme koonneet ja kokoamme sivuillemme kausityötä koskevia asioita ja linkkejä eri tahoihin, jotta työnantaja ja työntekijä löytäisivät etsimänsä mahdollisimman helposti - aina rekrytoinnista maahantuloon ja/tai tilalle majoittumiseen, perehdyttämiseen ja työntekoon, terveydenhuoltoon ja muihin käytännön asioihin. Edistämme rekrytointeja eri maista, mukaan lukien Suomesta.

Hyvä työnantajuus ja reilu "kausityön kaari" aina työnhausta työpaikalle ja kotiinpaluuseen asti varmistavat työvoiman saatavuuden jatkossakin. Kerromme eri kielillä kausitöistä ja niihin valmistautumisesta, työnhausta ja työskentelystä Suomessa sekä tarjoamme opastusta ja materiaalia esimerkiksi rekrytoinnin ja työnantajuuden tueksi. Olemme mukana EU:n #Rights4AllSeasons-kampanjassa, joka muistuttaa kausityöntekijöiden oikeuksista.

#Rights4AllSeasons #töitäsuomesta #kausitöitä #seasonwork #maalaistuminen 

Työnantajalle | For employers

Työnhakijalle ja -tekijälle | For seasonal employees and job seekers

Kokemuksia kausityöstä 2020

Hakulisen Marjatilalla viljellään useampaa eri mansikka- ja herukkalajiketta. Videolla haastattelussa Ilmari, joka kertoo mansikkatilan työtehtävistä ja antaa vinkkejä tilalla työskentelyyn. Ilmari oli ensin istuttamassa ja myöhemmin kesällä poimimassa.

Kokemuksia kausityökesästä

https://www.xn--titsuomesta-n8a5u.fi/wp-content/uploads/leivon_mansikka.jpg Leivon Mansikan yrittäjä ja työntekijät kertovat kesästä 2020. Koronatilanteesta johtuen kausi oli haastava. Työntekijöiden rekrytointi kuitenkin onnistui, ja kaikki sujui hyvin. Työntekijät kertovat siitä, millaista työ on.

Kokemuksia kausityöstä 2020

https://www.xn--titsuomesta-n8a5u.fi/wp-content/uploads/rantalantila-2.png Jonne löysi työpaikan Töitä Suomesta -palvelun kautta kesällä 2020, ja kertoo, miksi haki kausitöitä ja miksi muidenkin kannattaa hakea.

Seuraa meitä somessa ja liity ryhmiin!

Töitä Suomesta Oy:n ja MY-kausi -hankkeen oma Facebook-sivu - tykkää ja seuraa meitä, ja Instagramissa @toita_suomesta

Kausityöntekijöitä työllistävien työnantajien oma, suljettu Facebook-ryhmä - liity mukaan tästä ja kausityönhakijoiden ja -tekijöiden oma, suljettu Facebook-ryhmä - liity mukaan tästä!

Tilaa uutiskirje

Tilaa kausityövoimauutiskirjeemme työnantajille lähettämällä sähköpostiosoitteesi postituslistalle: riikka.koskinen@toitasuomesta.fi

Aiemmin ilmestyneet uutiskirjeet täällä. Suunnitteilla uutiskirje myös työntekijöille kaudelle 2022. 

Kiinnostaako
yhteistyö?

Teemme yhteistyötä eri tahojen kanssa kuten esimerkiksi TE-palvelut, muut hankkeet ja viranomaiset sekä kevytyrittäjyysalusta FREE. Tavoitteenamme on myös koota sivustolle eri tahojen tarjoamaa tietoa ja yhteystietoja työnantajille ja -tekijöille. Jos haluat kuulla lisää tai teemme jo yhteisiä ja/tai toisiamme tukevia asioita, ole yhteydessä ja jutellaan!  

Projektipäällikkö Kati Kuula
puh. 045 112 9173, sähköposti: kati.kuula@mtk.fi

Hankkeen toteuttajat

Hankkeen rahoittajat

TOP