Metsissämme odottaa miljoonien eurojen marjasaalis

Metsissämme ja soillamme kasvaa positiivinen ongelma: 500 miljoonaa kiloa luonnonmarjoja odottaa sadonkorjuuta. Aiempina vuosina sadosta on saatu talteen 10-17 miljoonaa kiloa – pääosin ulkomaisten poimijoiden voimin. Tänä vuonna heidän saapumisensa maahan on epävarmaa. 

Poikkeusvuosi 2020 on osoittanut varautumisen ja huoltovarmuuden tärkeyden. Sen vuoksi lähdemme tänä vuonna keräämään satoa omin voimin! Marjastus itsessään antaa paljon. Sadon kerääminen talteen on parhaimmillaan puhtainta superfoodia, se tuottaa mielenrauhaa ja on merkityksellistä tekemistä: omin käsin voimme tehdä hyvää paitsi itsellemme, myös muille. 

Kulutamme keskimäärin kahdeksan kiloa luonnonmarjoja henkeä kohden, mutta marjojen kerääminen myyntiin on hiipunut vuosi vuodelta. Marjoja tarvitsee paitsi jokaisen oma ruokavalio, myös elintarvikeyritykset, jotka jatkojalostavat metsiemme kultaa. Nyt on aika kääriä hihat. Täytetään tulevaksi talveksi kotipakastimet ja turvataan marjateollisuutemme työpaikat. Kerääjälle luonnontuotetulo on verotonta - lue lisää tästä. 

Älä anna kotimaisten marjojen mennä hukkaan! Näin osallistut kansalliseen marjanpoimintahaasteeseen:

  1. Tartu marjakaveriasi kädestä tai kokoa suurempi marjastusporukka ja suunnatkaa sangot kourassa marjamättäille. Etsi #marjakaveri (klikkaa) tai perusta #marjakaveri-ryhmä
  2. Jaa iloinen marjastuskuvasi somessa – muista #marjatalkoot
  3. Lataa tästä haastepohja ja haasta muutkin mukaan! 


Kertaa jokamiehenoikeudet ja -velvollisuudet ja lataa älypuhelimeesi 112 Suomi -sovellus ennen metsään lähtöä. Sovelluksen avulla Sinut voidaan paikantaa, jos eksyt. 

Vinkkejä, ohjeita ja muun muassa tietoa marjojen ja sienten ostopisteistä oikealla valikossa (suorat linkit).  

Löydä oma tapasi osallistua #marjatalkoisiin! Seuraa marjanpoiminnan edistymistä, haasteita ja tempauksia #marjatalkoot avulla, haasta muut mukaan!

TOP