Ulkomaisten kausityöntekijöiden maahantulo: lennot ja ohjeet

Kausityöntekijöiden lentojen aikataulut, varaukset ja ohjeet

On välttämätöntä, että kaikki kausityövoimaa saavat yritykset noudattavat ohjeita ja huolehtivat koronaviruksen torjunnasta kaikin keinoin. Maahantulo-ohjeet koskevat kaikkia, maahantulotavasta riippumatta. Tiedota työntekijää etukäteen terveysturvallisuudesta (työntekijän ohje alla eri kielillä). 

Kausityöntekijän on maahan tullessaan esitettävä rajalla
(riippumatta maahantulotavasta): 

Kausityöluvan tulee olla myönnetty ennen maahantuloa. 

 • Ohjeet rajanylitykseen koronaepidemian aikana, linkki Rajavartiolaitoksen sivuille
 • Rajatarkastusviranomaisen toimivaltaan kuuluu päätös siitä, täyttääkö henkilö kriteerit välttämättömästä liikenteestä ja sallitaanko maahantulo. HUOMIO! Rajatarkastusviranomainen ei myönnä ennakkopäätöstä rajanylityksestä. 
 • Maahan tulevan henkilön täytyy osallistua välittömästi maahantulon jälkeen terveystarkastukseen.
 • Tilauslennolla tulijan on lennolle tullessa osoitettava todistus negatiivisesta koronatestistä (PCR- tai antigeenitesti), joka on otettu aikaisintaan 72 tuntia ennen  maahantuloa tai todistus siitä, että on sairastanut koronavirustaudin alle 6 kuukautta aiemmin (englanninkielinen todistus sairastetusta taudista edistää asiaa Suomessa, lennolle pääsyyn riittää ukrainankielinen todistus - omassa kunnassa kannattaa tarkistaa, mikäli on sairastettu tauti, tarvitaanko englanninkielinen todistus, riittääkö oma käännöksemme tai ukrainankielinen todistus). Lentokentällä Suomessa heidät ohjataan terveystarkastukseen ja koronatestiin. 
 • Tällä hetkellä (4/2021) maahan voi tulla karanteeniin enintään 14 vrk ennen työluvan alkamista (viisumivapaasti, ja kun lupa on myönnettynä tulohetkellä). Huom! Vaikutukset viisumivapaiden päivien määrään. 
 •  Jos työntekijä tulee maahan ennen työluvan/kausityötodistuksen alkamista karanteenia varten, hän voi aloittaa työt karanteenin päätyttyä ja työluvan astuessa voimaan (vaikka karanteeni päättyisi siis aikaisemminkin, työt voi aloittaa luvan alkaessa). Jos työntekijä tulee maahan työluvan ollessa voimassa, hän voi aloittaa työt tilalla karanteenin jälkeen. Karanteeniohjeistus  koskee maahantulevaa kausityöntekijää riippumatta maahantulon tai kausityöluvan alkamisen ajankohdasta.

Lennot

Kesän 2021 Kiova-Helsinki -lentojen lähtöpäivät:

 • Ei varattavissa olevia lentoja

Varaus on välittömästi sitova ja peruutuskulut on 100 % mikäli asiakas peruuttaa lennon ja lento toteutetaan alkuperäisenä lentopäivänä. Jos tilauslento kokonaisuudessaan siirretään toiseen päivään ja siirto ei sovi asiakkaalle on peruutuskulu 75 €/ matkustaja.

Matkustajan nimen ja tietojen vaihtaminen on mahdollista vielä noin viikkoa ennen lentoa. Matkustajatietojen vaihtamisesta peritään 15 euron palvelumaksu.

Ongelmatilanteessa voit soittaa Kon-Tiki Tours 045 124 2002
Ma - pe klo 9.00 - 16.00
ilmoittautumiset@kontiki.fi

Ohjeet varaukseen:

 1. Valitse 1-8 aikuista varattavaksi lennolle (näet hinnan per matkustaja sekä kokonaishinnan)
 2. Kirjoita maksajan/matkustajan tiedot -kohtaan:
  • ensimmäisen MATKUSTAJAN nimi, puhelin, maa, kansalaisuus, syntymäaika ja passitiedot
  • mutta OMAT maksajan osoite- ja sähköpostiosoite -tietosi
 1. Lisää loput matkustajat pyydettyineen tietoineen
 2. Maksusivulla, lisää ”Vapaa viesti varaukselle” tilasi nimi uudestaan ja maksa haluamallasi maksutavalla
 3. Antamaasi sähköpostiin lähettyy varausvahvistus, osanottajatodistus ja kohdekuvaus = matkan ehdot -> nämä ovat matkaliput, erillisiä lippuja ei lähetetä.
 4. Lähetä kaikki liitteet lennolle tulevalle henkilölle ohjeineen

Toimintalentokentällä ja kuljetukset lentokentältä (ohjeet päivittyvät lähempänä lentoa -  tarkennuksia ohjeisiin tulossa)

 • Lentokentällä toimitaan viranomaisten ohjeiden mukaan. Varmistakaa, että Ukrainasta tulijat tiedostavat poikkeustilanteen.
 • Kuljetukset eteenpäin ovat työnantajan vastuulla ja heidän kustannuksellaan. Maahantulijat eivät saa olla ilman vastaanottajaa, eli jonkun on oltava kentällä vastassa tulijoita. Se hoidatteko omalla autolla, taksilla tai kimppakyytinä jää teidän harkittavaksi.
 • Vastaanottajan ei tarvitse olla työnantaja henkilökohtaisesti, mutta tällöin hänen on oltava henkilö, jonka työnantaja on itse valtuuttanut. Valtuutuksen tulee sisältää oikeus allekirjoittaa työnantajan sitoumus työntekijän kuljetuksesta karanteeniin myös siinä tapauksessa, että tulijalla havaitaan koronaoireita. Tulija ei voi itse ottaa omaa taksia, vuokra-autoa tai mennä tietenkään julkisiin.

Karanteeni

 • Noudata hallinnon antamia ohjeita yllä. Huomioi turvallisuus kaikessa työvoiman liikkumisessa myös kauden aikana. Työntekijän on oltava 14 vrk karanteenissa ennen kuin hän saa aloittaa työt tilalla. 14 vrk karanteenin vaihtoehtona on kaksi negatiivista koronatestitulosta: ensimmäinen testi tehdään rajalla heti Suomeen saapumisen jälkeen, toinen aikaisintaan 72 tunnin kuluttua ensimmäisestä testistä. Jos molempien tulos on negatiivinen, voidaan karanteeni lopettaa tässä vaiheessa ja työntekijä saa aloittaa työt tilalla. Työntekijöitä tulee kuitenkin ohjeistaa varovaisuuteen kontakteissa vielä 7 vuorokauden ajan jälkimmäisen testituloksen valmistumisesta. 
 • Karanteenin omavalvonta - voit ilmoittaa ja seurata omaehtoista karateenia tämän ilmoittautumisjärjestelmän avulla.

Yhteystiedot

Varausohjeet

Kon-Tiki Tours
Puh. 045 1242002

Ma - pe klo 9.00 - 16.00
ilmoittautumiset@kontiki.fi 

Lisätietoja lennoista:

 • Marko Mäki-Hakola, 040 5026810, marko.maki-hakola@toitasuomesta.fi
 • Kati Kuula, 045 1129173, kati.kuula@toitasuomesta.fi

Uutiskirje

Kausityövoimauutiset (MY-kausi -hanke & Töitä Suomesta Oy) sähköpostiisi uutiskirjeen muodossa, tilaa uutiskirje Riikalta: riikka.koskinen@toitasuomesta.fi

Julkaistut uutiskirjeet 🍓 >>

Migrin uutiskirje

TOP