AJANKOHTAISTA

Turvapaikanhakijan työnteko-oikeutta koskeva laki muuttui tilapäisesti

Turvapaikanhakijan työnteko-oikeutta koskeva laki muuttui tilapäisesti 29.6.2020 alkaen. Laki on voimassa 31.10.2020 asti. Lakimuutos laajentaa tilapäisesti turvapaikanhakijoiden oikeutta työntekoon kausityöaloilla. Lisätietoja: https://migri.fi/tyo-oikeus

Muutos koskee työntekoa kausityöaloilla eli maa-, metsä-, puutarha- tai kalatalouden tehtävissä. Tällaisia tehtäviä ovat esimerkiksi:

  • maatalouden työt kuten kasvinviljely, rehuntuotanto sekä kotieläinten hoito
  • puutarhatuotantoon liittyvät työt pelloilla ja kasvihuoneissa
  • ammattikalastuksen ja kalankasvatuksen työt
  • maatiloilla tehtävät elintarvikkeiden jatkojalostukseen liittyvät työt
  • metsän istutus- ja kylvötehtävät, metsätaimitarhoilla tehtävä työ sekä puiden kaato-, karsinta-, katkonta-, mittaus- ja metsäkuljetustehtävät

Muutos ei koske kaikkia turvapaikanhakijoita. Lue lisää täältä

Hei kaveriporukka! Onko teillä kesätyö vielä haussa? Viettäkää ikimuistoinen kesä maalla!

🍓 Marjatiloilla on monipuolista työtä mansikan-, vadelman- ja herneenpoiminnassa ja pakkauksessa. Viljatiloilla tarvitaan apukäsiä kitkemiseen.
 
🍓 Tilat sijaitsevat lähinnä Etelä- ja Pohjois-Savon, Hämeen sekä Pohjois-Pohjanmaan ja -Karjalan alueilla ja majoitus järjestyy tilalla mökeissä tai aitoissa. Työn kesto on parista viikosta pariin kuukauteen, mahdollisuuksienne mukaan.
 

🍓 Lähetä vapaamuotoinen esittely porukastanne työvoimaneuvoja Hanna Akkalalle osoitteeseen hanna.akkala@toitasuomesta.fi. Avoimia työpaikkoja löytyy palvelustamme

Neuvoja ja näkökulmia ajankohtaisista asioista työnantajalle

Esimerkiksi tästä ProAgrian listasta voi tarkistaa, että kaikki velvollisuudet ovat hoidossa. Samat lakisääteiset velvollisuudet koskevat työnantajaa niin suomalaisen kuin ulkomaisen työvoiman kohdalla. Työnantajan tulee hoitaa palkkaperusteiset ja muut ilmoitukset eri viranomaisille, vakuuttaa työntekijät ja huolehtia työnantajasuorituksista sekä työpaikan turvallisuudesta. 

Tutustu ajankohtaisiin aiheisiin hyödyntäen seuraavia ProAgrian asiantuntijoiden tuottamia webinaareja:

Lisätietoa ja yhteystiedot esimerkiksi Maaseudun työnantajien neuvontaan >>

Suosituksia ja ohjeita koronatilanteessa

TöitäSuomesta uudistuu

MTK, Suomen Kylät, ProAgria, Coreorient ja PTT ovat käynnistäneet yhteisen hankkeen TöitäSuomesta-palvelun kehittämiseksi yhden luukun periaatteella toimivaksi palvelukokonaisuudeksi maaseudun työnantajille ja työntekijöille 2020 kevääseen mennessä. Hankkeessa keskitytään tunnistamaan ja ratkaisemaan suurimmat maaseudun töiden tarjoamista ja tekemistä estävät ongelmakohdat. Hankkeen rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.”

TOP